Marij Obers

Marij Obers

Tuinontwerper en hovenier Marij Obers runde twintig jaar lang met partner Kees Koenen het gelijknamige hoveniersbedrijf. Haar focus lag altijd al op het ontwerpen van natuurlijke tuinen. Sinds begin 2021 werkt ze onder de naam MARIJ OBERS NATUURRIJKE TUINEN.

‘Ik vind het prachtig dat ik mijn passie kan overbrengen. Mijn kennersoog helpt anderen om meer te zien. Een tuin is geen statisch plaatje, maar een ecosysteem dat elk seizoen verrast. Als je volgt wat er allemaal kan en gebeurt in je tuin, dan ga je hem nog meer waarderen.’

Onze werkwijze

Bij het ontwerpen van een natuurrijke tuin werkt Marij volgens drie basisprincipes.

Samen

Een natuurrijke tuin maak je samen. In de wisselwerking met jou als klant is Marij vooral de goede verstaander. Zij verrijkt jouw wensen met haar kennis en creativiteit. Ook de kosten stem je samen af, want bij elk budget valt een passend ontwerp te maken. Voor de aanleg van je tuin werkt ze samen met Paul Bluemink, ecologisch hovenier.

Hergebruik en duurzaamheid

Uitgaan van wat er al is in je tuin: een mooie heester, een karaktervolle boom of een bestaande schutting. Tegels uit de ene tuin kunnen bijvoorbeeld hergebruikt worden als muurtje in een andere tuin. Werken met duurzame Europese houtsoorten als Douglas, Eiken, Kastanje of Acaciahout hoort hier bij. Net als het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen, organische bemesting en accu-gedreven machines.

Veel planten en minder steen

Wil je een onderhoudsvriendelijke tuin? Hét advies: zet lekker veel planten in je tuin. Op die plaatsen liggen geen tegels die vies kunnen worden. Je hebt geen enorm terras nodig om prima te kunnen zitten. En er mag best eens iets aan komen waaien. Hondsdraf, of maarts viooltje bijvoorbeeld hoef je niet als onkruid te zien, het is juist een bron van voedsel voor vroeg uitvliegende bijen.

Marij: ‘Als je meebeweegt met de natuur, krijg je vanzelf een natuurlijke en onderhoudsvriendelijke tuin. Zeker als je werkt met inheemse planten, natuurlijke bestrijdingsmiddelen en duurzame materialen.’

Spreekt onze manier van werken je aan?

Bel of mail voor een afspraak. 

 076 514 59 56

    Marij Obers wordt Paul Bluemink


    Dit zal sluiten in 20 seconden