Tuinaanleg

Dankzij de intensieve samenwerking tussen Marij en een groep ecologische hoveniers wordt het ontwerp precies zoals bedoeld aangelegd. Net als het ontwerpen gebeurt de aanleg in vier fasen.

1 – Bestrating

De bestrating van je tuin vormt de basis, maar niet de hoofdmoot. Behalve stenen kun je ook halfverharding zoals grind of boomschors gebruiken om op te lopen of te zitten. Het pad naar de schuur kan wellicht met staptegels worden gemaakt en het paadje naar de vijver met beloopbare planten zoals tijm of bosaardbeitjes.

2 – Bouwkundige elementen

De volgende stap is het aanbrengen van de bouwkundige elementen. Stuk voor stuk inventieve constructies om je tuin optimaal te benutten, zoals zitelementen met een opbergfunctie en een pergola voor natuurlijke schaduwplekken. Denk verder aan vlonders, (zwem-)vijvers, eenvoudige overkappingen en groene daken.

3 – Beplanting

De laatste fase van de aanleg is de beplanting. Vanuit het tuinontwerp vult Marij nu nauwkeurig de details in. Zij weet welke plant het best zal gedijen op welke plek, ze let op de verschillende blad en bloemstructuren en kleuren.  Welke planten te kiezen, zodat er altijd wat te zien en te beleven is in de tuin. Uiteraard gaat dit finetunen in overleg met jou. Wat zijn je favoriete kruiden? Welke fruitsoorten wil je?

4 – Na de oplevering

Bij de oplevering krijg je een digitaal boekje met een overzicht van je planten. Per soort zie je foto’s, kenmerken en krijg je onderhoudsadvies. Na een paar maanden komt Marij langs om te kijken hoe het gaat. Je krijgt desgewenst wat extra tips, zodat de binding met je tuin nog verder kan groeien.

Spreekt onze manier van werken je aan?

Bel of mail voor een afspraak.

 076 514 59 56

    Marij Obers wordt Paul Bluemink


    Dit zal sluiten in 20 seconden