Tuinontwerp

Het maken van een tuinontwerp verloopt in vier opeenvolgende fasen.

1 – Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Je hebt vast veel ideeën en wensen. Maar om daar een goed ontwerp van te maken, dat is nog niet zo makkelijk. Marij neemt ruim de tijd om je wensen op een rij te zetten. Welke sfeer spreekt je aan? Welke activiteiten wil je doen in de tuin? Gaat het om de hele tuin of een gedeeltelijke renovatie? Na het gesprek ontvang je een offerte voor het ontwerp. Heb je die aanvaard, dan gaat Marij aan de slag.

.

2 – Het ontwerp

Het ontwerp is de vertaalslag van jouw wensen naar een tekening. Dat is een hele puzzel: het terras op een fijne plek, logische paden en inventieve bouwkundige elementen. En zoveel mogelijk ruimte voor gevarieerde en inheemse beplanting. Marij houdt rekening met het ruimtelijke effect van elementen en weet de zichtlijnen te sturen. Of je nu een ruime tuin in het buitengebied hebt of een echte stadstuin: ze smeedt het ontwerp tot een geheel met je huis en de omgeving.

  • ‘Er kan vaak meer dan je denkt. Door de ruimte slim in te delen en ook de verticale vlakken mee te nemen in het ontwerp, gaan het praktische en het natuurlijke prima samen.’

  • ‘Ik houd rekening met de seizoenen. Zonnehoed en siergrassen zijn bijvoorbeeld prachtig in de winter. De uitgebloeide knoppen en sierlijke halmen geven een mooi silhouet.’

  • ‘Ik kies graag voor organische vormen. En ik zorg dat je niet alles in één oogopslag ziet.’

3 – Doorspreken en aanpassen

In het volgende contact biedt ze een kleurrijke ontwerptekening aan, met foto’s, dwarsdoorsneden en/of aanzichttekeningen.  Zodat je een realistisch beeld krijgt van hoe jouw tuin er straks in het echt gaat uitzien. Wil je meer schaduw op het terras, is er misschien nog ruimte voor een extra boom? Marij past het plan vervolgens aan tot het definitieve ontwerp.

4 – Aan de slag

Met het definitieve ontwerp kun je zelf aan de slag, of je laat het uitvoeren door de vakbekwame collega’s van Marij. Je ontvangt een gespecificeerde offerte voor de kosten van de aanleg, inclusief een overzicht van de materialen. Op deze offerte kun je ook zien welke kosten je kunt besparen door zelf mee te werken. Denk aan sloopwerk, een wadi uitdiepen of zelf aanplanten. Aanvaard je de offerte, dan wordt de planning van de aanleg met je afgestemd.

Alvast ideeën opdoen?

Kennismaken met tuinontwerpster Marij Obers?

Bel of mail voor een afspraak. We zijn benieuwd naar jouw wensen.

 076 514 59 56

    Marij Obers wordt Paul Bluemink


    Dit zal sluiten in 20 seconden